U Lapovu održana promocija knjige „O krilima i čudima“ Aleksandre Filipović

“O krilima i čudima” u emisiji “Klincijada” na Radio Beogradu 202
август 12, 2019
Aleksandri Filipović treća nagrada za satiričnu priču na „Čivijadi“ u Šapcu
септембар 16, 2019
Show all
 

U okviru projekta „Književna radionica za decu i mlade“ koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, u Opštinskoj biblioteci „Slovo“ u Lapovu, 11. septembra predstavljen je roman „O krilima i čudima“ Aleksandre Filipović. Organizator i moderator promocije bila je Danijela Vulićević.

Deca su, između ostalog, imala priliku da čuju i snimak priče „Bumbariću-paniću“, koja je 2018. dobila prvu nagradu Radio Beograda 1 i emisije „Dobro jutro deco“ za najbolju kratku priču. Ta priča je zapravo jedno od poglavlja iz romana „O krilima i čudima“, koja je adaptirana za radio-dramu. Izveli su je glumci Dobrila Ilić, Mića Milovanov i Mina Ivanović, u režiji Aleksandre Urošević.

Prisutni su uživali u ovom izvođenju, ali i u priči o knjizi koja govori o drugarstvu koje ne poznaje granice.

Ozarena lica dece govore više od reči
Predstavljanje knjige „O krilima i čudima“ u Opštinskoj biblioteci „Slovo“ u Lapovu

Autorka Aleksandra Filipović, koja je i satiričar, samo dan nakon promocije u Lapovu bila je i na kulturno-turističkoj manifestaciji Čivijada u Šapcu, gde se okupljaju najveća imena humora i satire i gde se svake godine dodeljuju nagrade za najbolje satirične priče, aforizme i karikature. Aleksandra je dobila treću nagradu za najbolju satiričnu priču.

Izvor: Laguna

Aleksandra Filipović

Piše prozu. Književne nagrade: – Prva nagrada Radio Beograda i emisije “Dobro jutro deco” za najbolju priču za decu (2018). – Druga nagrada na međunarodnom takmičenju “Zlatni zmaj” u Sloveniji za aforizme (2018). Objavljuje u brojnim zbornicima, književnim časopisima i listovima: Anomalija, Multiverzum, Paralelni svetovi, Muzika priča, Naš trag, Dečje novine, Večernje novosti, Satirične vertikale, Etna, Šipak, KULT...

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook

 

Comments are closed.

//]]>