Vesti

април 17, 2024

KNJIŽEVNICA ALEKSANDRA FILIPOVIĆ INSPIRIŠE MLADE U SAVREMENOJ OSNOVNOJ ŠKOLI

U svojoj poseti, Aleksandra je razgovarala s učenicima o važnosti mašte u pisanju, izvorima inspiracije i procesu kreiranja likova i priča. Deljenjem ličnih iskustava i anegdota iz svog književnog putovanja, ona je podstakla đake da istraže svoje kreativne potencijale i razviju ljubav prema literaturi. Ova interakcija pružila je učenicima ne samo uvid u književni svet, već i motivaciju da sami postanu deo tog sveta.
март 7, 2024

„SERAFINA KRIN“ USKORO I NA UKRAJINSKOM JEZIKU

Prva knjiga koju je pročitala beše `Hijavata`, ko bi rekao da će potom, u svojim najlepšim godinama, biti dama koja odapinje strele baveći se satirom i aforizmima? I ne samo to- Aleksandra Filipović je autor serijala o Serafini Krin, za koje postoji ogromno interesovanje i van granica naše zemlje. Za sva njena ostvarenja, od romana do aforizama, svakodnevno stižu pozivi za prevode na najrazličitije jezike, danas će nam sama otkriti šta je po tom pitanju najaktuelnije i hoće li biti među najboljim izvoznim produktima Srbije u godini u koju smo zakoračili.
октобар 30, 2023

Aleksandra Filipović gošća emisije „Studio znanja“ na RTS-u 2

Voditeljka Maja Bojić je sa književnicom Aleksandrom Filipović i Gojkom Božovićem, književnikom i urednikom u izdavačkoj kući Arhipelag, razgovarala o značaju i ulozi književnosti.
март 18, 2024

Stotinu učenika „Savremene osnovne škole“ oduševljeno knjigama i radionicom Aleksandre Filipović

Prema rečima autorke: „Mašta je kao biljka. Ako je zalivamo, cvetaće, a ako je zanemarimo, uvenuće.“ Na tome je zasnovala kreativnu radionicu namenjenu osnovcima. Bilo je stotinak đaka, mnogo smeha i zagrljaja, čak i malo suza, jer nisu svi stigli da pitaju ono što su želeli i hteli su da radionica traje duže.
//]]>