„O krilima i čudima“ Aleksandre Filipović uskoro na bugarskom jeziku

Priče Aleksandre Filipović od sada i na Jutubu
18 маја, 2021
Pisanje za decu u 21. veku − Aleksandra Filipović
20 септембра, 2021
Show all

„O krilima i čudima“ Aleksandre Filipović uskoro na bugarskom jeziku

 

Sa izdavačkom kućom „Books4all“ iz Sofije potpisan je ugovor o objavljivanju i prevođenju romana „O krilima i čudima“ na bugarski jezik.


Roman „O krilima i čudima“ je 2019. godine objavila izdavačka kuća Laguna.
Priča iz romana dobila je prvu nagradu Radio Beograda za najbolju priču za decu. Delovi romana su pretvoreni u radio-priče i emituju se na Radio Beogradu 1 u emisiji „Dobro jutro, deco“. Knjiga je 2020. godine uvrštena u izbornu lektiru za učenike trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola u okviru projekta Čitalići. Bila je u užem izboru za nagradu Gordana Brajović.


O krilima i čudima (Laguna, 2019)

Kada je noć najcrnja, to obično znači da će uskoro svanuti.
Ili da ćemo se saplesti.

Način da izbegnete posledice jeste da ne činite uzroke.

Gusenica sa kamašnama, bubamara bez tufni, trut koji brka jezike na kojima govori, hrčak žderonja, falična glista i žir koji smišlja aforizme upoznali su se na turniru u igri bumbariću-paniću. Oni će ubrzo potom postati junaci urnebesne sage o spasavanju plave leptirice od najstrašnijeg užasa koji može da se dogodi nekom iz sveta bubica – od Špenadle!

Prijatelj će vam uvek ponuditi pomoć. Čak i onda kada se svim silama opirete da je dobijete.

Ovo je originalna i duhovita avantura o drugarstvu koje ne poznaje granice.

Knjigu možete kupiti ovde i u svim Delfi knjižarama.

Aleksandra Filipović

Knjige: * Roman „O krilima i čudima“, (Laguna, 2019). Obrazovno-vaspitni projekat razvijanja veština čitanja “Čitalići” uvrstio je roman “O krilima i čudima” u izbornu lektiru za učenike osnovnih škola za 2020. godinu. Književne nagrade: * Prva nagrada Radio Beograda i emisije “Dobro jutro deco” za najbolju priču za decu, Beograd, 2018. * Nagrada za aforizam godine “Večernjih novosti”, Beograd, 2018. * Prva nagrada za najbolji aforizam na Festivalu humora i satire SLEM, Leskovac, 2018. * Druga nagrada na međunarodnom takmičenju “Zlatni zmaj” za aforizme, Ljubljana, Slovenija, 2018. Radio: * RTS, Radio Beograd 1. Saradnica emisije „Dobro jutro deco“.

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook

 

Comments are closed.

//]]>