Aleksandri Filipović treća nagrada za satiričnu priču na „Čivijadi“ u Šapcu

U Lapovu održana promocija knjige „O krilima i čudima“ Aleksandre Filipović
септембар 16, 2019
Promocija knjige „O krilima i čudima“ Aleksandre Filipović
септембар 16, 2019
Show all

Aleksandri Filipović treća nagrada za satiričnu priču na „Čivijadi“ u Šapcu

 

Šabačka čivijada, belosvetski vašar humora i satire je kulturno – turistička manifestacija koja se od 1968. godine tradicionalno održava u Šapcu. Predsednici čivijaške republike bili su Branko Ćopić, Mija Aleksić, Vladimir Bulatović Vib, Dušan Kovačević, Siniša Pavić, Lane Gutović, Sergej Trifunović, Petar Lazić i mnogi drugi. Čivijaškom republikom predsedavali su književnici, akademici, doktori nauka, reditelji, glumci, satiričari…

Kulturni centar grada Šapca

Čivijada okuplja najveća imena humora i satire. Svake godine dodeljuju se nagrade za najbolje satirične priče, aforizme i karikature.

U Kulturnom centru grada Šapca, 12. 9. 2019. godine održano je Veče humora i satire i dodeljene su nagrade najboljim satiričarima, humoristima i karikaturistima iz Srbije i regiona.

Aleksandra Filipović dobila je treću nagradu za satiričnu priču.

Aleksandra Filipović

Aleksandra Filipović

Knjige: * Roman „O krilima i čudima“, (Laguna, 2019). Obrazovno-vaspitni projekat razvijanja veština čitanja “Čitalići” uvrstio je roman “O krilima i čudima” u izbornu lektiru za učenike osnovnih škola za 2020. godinu. Književne nagrade: * Prva nagrada Radio Beograda i emisije “Dobro jutro deco” za najbolju priču za decu, Beograd, 2018. * Nagrada za aforizam godine “Večernjih novosti”, Beograd, 2018. * Prva nagrada za najbolji aforizam na Festivalu humora i satire SLEM, Leskovac, 2018. * Druga nagrada na međunarodnom takmičenju “Zlatni zmaj” za aforizme, Ljubljana, Slovenija, 2018. Radio: * RTS, Radio Beograd 1. Saradnica emisije „Dobro jutro deco“.

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook

 

Comments are closed.

//]]>