Najava: Radio Beograd 1, emisija “Vreme sporta i razonode”

„Večernje novosti“, dodatak „Kultura“
фебруар 9, 2021
Najava: Radio Beograd 1, emisija „Poštovana deco“
фебруар 12, 2021
Show all

Najava: Radio Beograd 1, emisija “Vreme sporta i razonode”

“Na tu temu priča nam Aleksandra Filipović, jedna od retkih dama u svetu aforizama i satire, čak i u evropskim okvirima.”

 

U subotu, 13. 2. 2021, u 15:30, budite uz Radio Beograd 1 i jednu od naših najslušanijih i najtrajnijih radio-emisija “Vreme sporta i razonode”.

Izvor: Radio-televizija Srbije

“U Severnoj Makedoniji je nedavno objavljen zbornik pod naslovom „U ljubavje istina“, u kojem se nalaze poslovice, mudre misli i aforizmi o ženi, ljubavi i braku. U ovoj knjizi, koju je priredio književnik i prevodilac Mile Đorđijoski, zastupljeno je i troje pančevačkih aforističara: Aleksandra Filipović, Zoran T. Popović i Aleksandar Čotrić. Oni su među autorima s najvećim brojem aforizama.

Na tu temu, priča nam Aleksandra Filipović jedna od retkih dama u svetu aforizama i satire, čak i u evropskim okvirima.”

Izvor RTS: https://www.rts.rs/page/radio/ci/story/27/radio-beograd-1/4256103/radio-svira-za-nas.html?fbclid=IwAR3TMMrdrl1A67ZjyYxEXqkMuqRMY3Dge-RKULHZzHLxwjEECKLN5GbEYp8

Aleksandra Filipović

Knjige: * Roman „O krilima i čudima“, (Laguna, 2019). Obrazovno-vaspitni projekat razvijanja veština čitanja “Čitalići” uvrstio je roman “O krilima i čudima” u izbornu lektiru za učenike osnovnih škola za 2020. godinu. Književne nagrade: * Prva nagrada Radio Beograda i emisije “Dobro jutro deco” za najbolju priču za decu, Beograd, 2018. * Nagrada za aforizam godine “Večernjih novosti”, Beograd, 2018. * Prva nagrada za najbolji aforizam na Festivalu humora i satire SLEM, Leskovac, 2018. * Druga nagrada na međunarodnom takmičenju “Zlatni zmaj” za aforizme, Ljubljana, Slovenija, 2018. Radio: * RTS, Radio Beograd 1. Saradnica emisije „Dobro jutro deco“.

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook

 

Comments are closed.

//]]>