Aleksandra Filipović pobednica festivala SLEM

„Nežno i ubojito“, aforizmi u časopisu ONA
октобар 12, 2018
Časopis „Naš trag“ proslavio 25 godina postojanja
новембар 27, 2018
Show all

Aleksandra Filipović pobednica festivala SLEM

"Politika"

 

Na 3. Festivalu humora i satire SLEM održanom 16. i 17. novembra 2018. u Kulturnom centru u Leskovcu dodeljene su nagrade za najbolje aforizme.

Prva nagrada pripala je Aleksandri Filipović za aforizam Društva koja su izgubila kompas orijentišu se pomoću balvana.

Druga nagrada pripala je Goranu Radosavljeviću za aforizam Cilj opravdava sredstvo. Na žalost, mi sredstava više nemamo.

Treća nagrada pripala je Miladu Obrenoviću za aforizam Izvodite djecu u prirodu. Bolja su kad su na travi.

Specijalnu nagrada festivala –„Dunđer“ dobio je aforizam Šta ti je život, reče list papira. Do juče paloma a danas diploma, autora Radosava Milutinovića.

Pohvale:
Vitomir Ćurčin
Otkad se učlanio u stranku daska koja mu nedostaje postala je odskočna.

Neško M. Ilić
Glavu gore! U demokratiji smo do guše!

Tanja Đurđević
Između „američkog pokera“ i „ruskog ruleta“ igramo „Ne ljuti se, čoveče“.

Na konkurs se putem mejla prijavilo 88 autora i 34 autora koji su radove poslali poštom. Prispelo je preko 1.100 aforizama koje su poslali autori iz Srbije, Republike Srpske, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Bugarske i Rumunije.

(Fotografija: „Politika“)

Aleksandra Filipović

Knjige: * Roman „O krilima i čudima“, (Laguna, 2019). Obrazovno-vaspitni projekat razvijanja veština čitanja “Čitalići” uvrstio je roman “O krilima i čudima” u izbornu lektiru za učenike osnovnih škola za 2020. godinu. Književne nagrade: * Prva nagrada Radio Beograda i emisije “Dobro jutro deco” za najbolju priču za decu, Beograd, 2018. * Nagrada za aforizam godine “Večernjih novosti”, Beograd, 2018. * Prva nagrada za najbolji aforizam na Festivalu humora i satire SLEM, Leskovac, 2018. * Druga nagrada na međunarodnom takmičenju “Zlatni zmaj” za aforizme, Ljubljana, Slovenija, 2018. Radio: * RTS, Radio Beograd 1. Saradnica emisije „Dobro jutro deco“.

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook

 

Comments are closed.

//]]>