Priče Aleksandre Filipović u emisiji “Dobro jutro deco” na Radio Beogradu 1

Aforizmi Aleksandre Filipović u “Politici”
јун 25, 2019
Roman „O krilima i čudima“ Aleksandre Filipović u izdanju Lagune
јул 1, 2019
Show all

Priče Aleksandre Filipović u emisiji “Dobro jutro deco” na Radio Beogradu 1

RTS, Radio Beograd 1. Emisija "Poštovana deco"

“Dobro jutro deco“ jedna je od najznačajnijih emisija za decu. Više od šest decenija svakodnevno se emituje na prvom programu Radio Beograda.

Tvorac emisije je Duško Radović. Otada, svakog jutra u 7:05 mališani, ali i roditelji, bude se uz priče nekih od najznačajnijih pisaca za decu. Uz “Dobro jutro deco” odrastale su generacije.

Zaštitni znak emisije bio je i ostao Mića Tatić i njegov cvrkut slavuja, a kroz emisiju su prošli mnogi istaknuti pisci, glumci i reditelji.

U emisiji možete čuti priče Aleksandre Filipović.

Aleksandra Filipović

Knjige: * Roman „O krilima i čudima“, (Laguna, 2019). Obrazovno-vaspitni projekat razvijanja veština čitanja “Čitalići” uvrstio je roman “O krilima i čudima” u izbornu lektiru za učenike osnovnih škola za 2020. godinu. Književne nagrade: * Prva nagrada Radio Beograda i emisije “Dobro jutro deco” za najbolju priču za decu, Beograd, 2018. * Nagrada za aforizam godine “Večernjih novosti”, Beograd, 2018. * Prva nagrada za najbolji aforizam na Festivalu humora i satire SLEM, Leskovac, 2018. * Druga nagrada na međunarodnom takmičenju “Zlatni zmaj” za aforizme, Ljubljana, Slovenija, 2018. Radio: * RTS, Radio Beograd 1. Saradnica emisije „Dobro jutro deco“.

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook

Comments are closed.

//]]>