Mali mogu činiti velika dela! Biser mašte – „Serafina Krin i srce sveta“ u prodaji od 9. februara

Aleksandri Filipović prva nagrada za aforizme na Čivijadi
септембар 20, 2021
Delfi kutak je pročitao: „Serafina Krin i srce sveta“
фебруар 17, 2022
Show all

Mali mogu činiti velika dela! Biser mašte – „Serafina Krin i srce sveta“ u prodaji od 9. februara

Seragina Krin i Srce sveta

 

Čuma se zabezeknu: „Vi? Vi ste samo deca i… pas. Kako vi možete spasti svet?! Mali ste!“

„Sudbonosne poteze ponekad povuku oni od kojih se to najmanje očekuje. Mali mogu činiti velika dela“, reče Serafina.

U gradu Sumrakovcu Serafina Krin će uskoro napuniti dvanaest godina, ali to je njena najmanja briga. Želi da postane književnica i da dobije magične moći kao što ih imaju njena mama veštica i njen tata vilenjak. Kad misteriozna pošast spopadne njen čarobni svet Magovije i on počne da nestaje, Serafina Krin će morati sa svojim ljubimcem (psom koji govori) i dvojicom najboljih drugara (usamljenim dečakom koji obožava da čita i trapavim akrepom) da pronađe način da ga sačuva.

Ova uzbudljiva avantura sa mnogo obrta, još više mudrosti i s obiljem humora zove se „Serafina Krin i srce sveta“. Napisala ju je Aleksandra Filipović, talentovana spisateljica i satiričarka. Ona je ovom knjigom želela da nas podseti na to koliko je mašta divna i beskonačna, da su granice samo u našim glavama i da mali mogu činiti velika dela.

„Devojčica Serafina Krin, njen pas i dvojica najboljih prijatelja upustiće se u nezaboravnu pustolovinu nakon koje više ništa neće biti isto. Družina će morati da sačuva svoj čarobni svet od pošasti koja ga iznenada napada. Ovo je duhovita i topla priča o prijateljstvu, porodici, prihvatanju različitosti, plemenitosti i hrabrosti. Nadahnuće za jednog od glavnih junaka, Serafininog ljubimca Lokija, bio je moj pas. On je obožavalac mortadele, opsednut je ovcama, blentav je i šašav, ali je beskrajno odan i pun je ljubavi. Moja ljubav prema prirodi i životinjama pretočila se u specijalni dodatak koji ćete pronaći na kraju romana. U Izvodu iz ’Enciklopedije flore i faune Magovije’ navedene su neobične vrste biljaka i životinja koje žive u svetu Serafine Krin. Vodim se time da bi knjige za decu trebalo da prenose mudre i važne poruke, budući da ono što usvojimo u detinjstvu, ostaje sa nama čitavog života. Kao što se kaže u romanu: ’Knjige su sazvežđa mudrosti i čuda’“.

Knjigu „Serafina Krin i srce sveta“ možete pronaći od srede 9. februara u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Izvor: Laguna

Aleksandra Filipović

Knjige: * Roman „O krilima i čudima“, (Laguna, 2019). Obrazovno-vaspitni projekat razvijanja veština čitanja “Čitalići” uvrstio je roman “O krilima i čudima” u izbornu lektiru za učenike osnovnih škola za 2020. godinu. Književne nagrade: * Prva nagrada Radio Beograda i emisije “Dobro jutro deco” za najbolju priču za decu, Beograd, 2018. * Nagrada za aforizam godine “Večernjih novosti”, Beograd, 2018. * Prva nagrada za najbolji aforizam na Festivalu humora i satire SLEM, Leskovac, 2018. * Druga nagrada na međunarodnom takmičenju “Zlatni zmaj” za aforizme, Ljubljana, Slovenija, 2018. Radio: * RTS, Radio Beograd 1. Saradnica emisije „Dobro jutro deco“.

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook

 

Comments are closed.

//]]>