Delfi kutak je pročitao (2): „Serafina Krin i srce sveta“
мај 25, 2022
Knjiga koja uči o lepoti različitosti: „Serafina Krin i srce sveta“
мај 25, 2022
Show all

Knjiga koja vraća u detinjstvo: „Serafina Krin i srce sveta“

 

Koliko volim ovako slatke dečje knjige koje me istog trenutka vrate u detinjstvo i podsete na malu skučenu školsku biblioteku!

Serafina Krin je devojčica od 12 godina koja još uvek nema moći veštice. Njen otac je nežni vilenjak, a majka opasna veštica frizerka koja se nada da će Serafina naslediti njen posao. Ipak, Serafina mašta da postane pisac i dobije magične moći!

Jednog jutra za stolom njena porodica počinje da nestaje i ubrzo je sve odrasle u gradu zadesila ista sudbina. Serafina je rešena da pomogne svom magičnom svetu i kreće na opasnu misiju kroz močvare i lavirint sa svojim psom koji govori, jedinim ljudskim dečakom u gradu i trapavim akrepom. Sudbina magije je u njihovim rukama!

Jako duhovita, slatka i poučna! Toliko nekih lepih citata. Vrlo brzo se čita. Za sat vremena u prevozu.
Ocena: 5/5 

Izvor: Instagram profil @ako.mene.pitate

Aleksandra Filipović

Knjige: * Roman „O krilima i čudima“, (Laguna, 2019). Obrazovno-vaspitni projekat razvijanja veština čitanja “Čitalići” uvrstio je roman “O krilima i čudima” u izbornu lektiru za učenike osnovnih škola za 2020. godinu. Književne nagrade: * Prva nagrada Radio Beograda i emisije “Dobro jutro deco” za najbolju priču za decu, Beograd, 2018. * Nagrada za aforizam godine “Večernjih novosti”, Beograd, 2018. * Prva nagrada za najbolji aforizam na Festivalu humora i satire SLEM, Leskovac, 2018. * Druga nagrada na međunarodnom takmičenju “Zlatni zmaj” za aforizme, Ljubljana, Slovenija, 2018. Radio: * RTS, Radio Beograd 1. Saradnica emisije „Dobro jutro deco“.

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook

 

Comments are closed.

//]]>