Prikaz mladih kritičara (Jovana, 12 godina): „Serafina Krin i srce sveta“
мај 25, 2022
Knjiga koja vraća u detinjstvo: „Serafina Krin i srce sveta“
мај 25, 2022
Show all

Delfi kutak je pročitao (2): „Serafina Krin i srce sveta“

 

Serafina Krin je devojčica iz Sumrakovca, zanimljivog izgleda i porekla, jako znatiželjna. Ona već ima izgrađen stav, iako tek treba da napuni dvanaest godina. U iščekivanju rođendana pomaže deki Helmeru u laboratoriji i vreme provodi sa svojim kućnim ljubimcem Lokijem. Kućni ljubimac koji govori, koji sanja o mortadeli, koji je plašljiv, ali beskrajno simpatičan i zanimljiv mora postati vaš omiljeni lik u ovoj priči.

Jednog popodneva dešava se nešto čudno, čudovišta kreću da nestaju. Svet Magovije je ugrožen i Serafina i Loki su jedini koji mogu naći rešenje ovog misterioznog problema.

„Ponekad je ono sto smatramo nedostatkom, naša najveća prednost.“

Na ovom teškom zadatku Serafina će dobiti pojačanje. Vid je ljudsko biće koje odgaja Čuma i koji obožava da čita i Persival, trapavi akrep koji je uprkos tome odličan strateg.

„Najmoćniji smo onda kada smo ono što jesmo. Najveća snaga leži u nama samima.“

Ova ekipa će imati mnogo izazova, mnogi će biti strašni, ali sloga, hrabrost i mudrost je ono što odlikuje ovu ekipu i što ce im uvek davati energije da nastave dalje. Beskrajna ljubav i čista srca će im uvek pokazivati svetlost, kada se nađu u tami.

„Od toga koliko su vam srca čista, osećanja bogata, a um mudar – zavisi sudbina sveta.“

Ova knjiga je jako poučna i mudra. Preporučila bih je svima, jer deca mogu dosta lepih stvari da nauče, a mi stariji se mozemo prisetiti pravih vrednosti.

„Kada bi svi shvatili koliko je različistost dragocena, na svetu bi bilo više ljubavi, a manje bezumne mržnje.“

Autorka: Milena Mitić
Izvor: Delfi kutak

Aleksandra Filipović

Knjige: * Roman „O krilima i čudima“, (Laguna, 2019). Obrazovno-vaspitni projekat razvijanja veština čitanja “Čitalići” uvrstio je roman “O krilima i čudima” u izbornu lektiru za učenike osnovnih škola za 2020. godinu. Književne nagrade: * Prva nagrada Radio Beograda i emisije “Dobro jutro deco” za najbolju priču za decu, Beograd, 2018. * Nagrada za aforizam godine “Večernjih novosti”, Beograd, 2018. * Prva nagrada za najbolji aforizam na Festivalu humora i satire SLEM, Leskovac, 2018. * Druga nagrada na međunarodnom takmičenju “Zlatni zmaj” za aforizme, Ljubljana, Slovenija, 2018. Radio: * RTS, Radio Beograd 1. Saradnica emisije „Dobro jutro deco“.

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook

 

Comments are closed.

//]]>